amateur night @ the apollo theater

  • 28.feb.2010 // 07:40
Benny og meg utenfor Apollo

Denne uka har gått helt sykt fort. Har vært mye skole, som er helt greit - foto og journalistikk er både morsomt og interessant. Men det er helt insane mye stoff som skal leses gjennom til midtveiseksamen, og det skal sies at det er vanskelig å konsentrere seg om lesing når det er så mye annet man vil gjøre i denne byen. Men - jeg klager ikke! Stortrives her, jeg.

 
Yes indeed --- Eirik var plagsom.

Onsdag var det endelig tid for Amateur Night at the Apollo Theater i Harlem, hvor hele Gateway-gjengen fylte opp en del seter i salen. Helt sykt å være der mange storheter slo gjennom, slik som Michael Jackson & the Jackson 5, Ella Fitzgerald, James Brown, Stevie Wonder, Aretha Franklin, Mariah Carey, Diana Ross og så videre.. Showet gitt ut på at en rekke amatører fremførte sine musikalske talenter, og så skulle vi i publkum bestemme hvem som er best, via heiing og buing. Utrolig morsomt, og mange dyktige "amatører" - flere hadde reist langt fra andre stater for å delta.  Mange vakre stemmer var det der, men min favoritt var selvsagt Michael Jackson-dansingen til to av deltakerne. Og i pausen var det en liten gutt som tok helt av med dansinga si, så han ble tatt opp på scena, og alle heia på han - han var sååå søt. (se video lenger ned)


Gatekunst i Harlem -- "Æ e så gla æ har normale vænna"

Jæh

Eli og Ingrid -- Meg og Benny
 
Jentan i Harlem -- Ida, Stine, Amanda og Lindis i teatersalen

Nedenfor kommer det et par videoer med noen av artistene fra Apollo:


Ellers har det kommet nok en "vinterstorm" til NYC, som i Bodø bare betegnes som "snø". Greit nok, en mann døde i Central Park da et tre falt i hodet på han stakkars, men det kunne jo skjedd i uansett hvilken by med snø på trærne. Ikke at snøen i seg selv gjør meg noe, men det er jo litt upraktisk siden under 1% av byens befolkning og sysselsatte mennesker virker forberedte på nedbør. Det er liksom ikke mulig å gå over gangfelt uten å bli våte eller gå midt ut i veien, fordi det er så mye vann ved gatenehjørnene. Det er faktisk andre gangen på 1 semester at MCNY har stengt (sammen med 1600 andre skoler i området), og det er flere år siden sist - pyseskoler haha. Men jeg og noen av roomiesene mine har til og med sett oss nødt til (ehm..) å ta taxi til skolen et fåtalls ganger.. Hallo, er ikke noe gøy å sitte 6-8 timer på skolen med våte bein? Vil jo ikke bli syk til eksamen heller... Karma tok oss da, når en inkompetent taxisjåfør kjørte oss på andre siden av byen en morgen, fordi han ikke kunne et forbanna ord engelsk.
 - Taxisjåfør: "umm.. mæibii ittts ån di åder said åvv tæon??" (han hørtes faktisk slik ut)
 - Oss: "NO SHIT?"


Akkurat sånn så han ut ja..
  
Se den fine snøen

Vi tok karma-hintet, så på fredag var vi superspreke og gikk (!) til skolen i slapsværet. Med min nye paraply tuslet vi til skolen, valgte våre skritt med omhu, og overraskende kom jeg frem uten å være våt! "Yes, nå blir det godt å sitte på skolen uten å fryse" tenkte jeg mens vi skulle til å gå over det siste gangfeltet.. Men i samme sekund kom en ubarmhjertig og sjelløs taxisjåfør susende forbi i sikkert 498 km/t, og spruta oss halvveis til døde ned med slaps. Det var like før jeg drukna altså.


Notatboka mi på skolen. Så vet du det.

Fredag var jeg altså mildt sagt lei av å sitte timesvis på skolen i våte sko og sokker, så etter skolen gikk jeg og Frida langs Broadway for å finne oss støvler - noe vi ikke fant - men vi fikk værtfall kjøpt oss varme sokker og lester. Yay. Etter
middagstid gav jeg det et nytt forsøk, så jeg trasket Manhattan rundt på støveljakt, i mine gjennombløte støvletter. Til og med et barn lo av skoene da det kom bobler ut fra sidene for hver gang foten min traff bakken. Fail. Fant ikke noen  støvler jeg ville ha, så jeg gav opp og tok meg en kaffe på Starbucks som trøst isteden. Senere på kvelden dro jeg og Benny til Silver Towers, hvor vi var sammen med noen trivelige folk utpå kveldinga :))

 
Nyter det fine været

Det ser verre ut på bildene enn i virkeligheta altså. Blitzen på digitalkameraet ødelegger alt.

Søta Amanda sover

Ikveld blir det basketballkamp på Madison Square Garden, vi skal nemlig se NY Knicks spille mot Memphis Grizzlies, og jeg gleder meg som en unge! Blir såå bra. Får til og med sponsa t-skjorte, brus og popkorn, som passer ypperlig. Jeg må huske å kjøpe meg en foam-finger, blir forbanna på meg selv om jeg glemmer det. Og imorgen får roomie Ida besøk av kjæresten, og hun gleder seg sånn at hun i skrivende stund står i døra vår og danser til en eller annen Prince-sang. Hun er så skjøøønn.

Så dere forresten at CANADA nå har 3 medaljer mer enn oss i OL? Piiinlig.

Snakkes.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tina K.J.

Tina K.J.

19, Bodø

Jeg er en 18 år gammel jente fra Bodø. Interesserer meg for blant annet venner, film, foto & medier, reising, musikk og mye annet. Drar til New York i februar for å studere journalistikk og medier ved Gateway College. Videre planlegger jeg å studere markedsføring i 3 år i samme by. Her kan du oppdateres om livet mitt i storbyen.

Kategorier

Arkiv

hits