St. Patrick's Day

  • 20.mar.2010 // 04:50
Jeg og Benny feirer St. Patrick's Day

Onsdag 17. mars er travle New York City enda travlere. Den gode stemningen er enda bedre. Mennesker, dyr og gjenstander rundt oss er dekket i grønnfarger fra topp til tå, og de fleste har et bredt smil plassert midt i ansiktet. Oh yes, it's a holiday. Denne gangen er det irene som feires.

St. Patrick's Day er Irlands nasjonaldag, kort fortalt. Siden millioner av irer immigrerte over dammen på leting etter rikdom og lykke på 1800-tallet (i likhet med rundt en million nordmenn), har mange amerikanere irske aner, og dagen feires derfor stort her i USA. Spesielt i storbyer som NY. Her er alt som kjent større enn ellers, så det er vel bare logisk at når det først skal feires, da gjøres det ordentlig? Å ja. Grønnfargen preger byen, både når det gjelder dekorasjoner og klesplagg. Og tro meg, folk tar faktisk av. Kostymene er mange og varierte, til og med hunder er grønnkledde, og ja - ølen er grønn.


Nydeliiiig

Grønne og røde geléshots kl 12 på formiddagen?

Mandag kjøpte hele gjengen inn diverse utstyr til anledningen. Klesplagg, solbriller, hatter, smykker, pynt til leiligheten, hårfarge, maling, jello-shots; you name it. Alt i GRØNT. Såklart. Onsdag kom jeg hjem fra skolen til ferdigpyntet leilighet, noe som i dette tilfellet betyr grønne papirstrimler og lys overalt. Vi hev på oss alt grønt vi kom over, og tok subwayen langt nord på 5th avenue for å få med oss deler av den tradisjonelle paraden. Ble mildt sagt imponert!


Lindis, Stine, Ingrid og Benny gjør seg klare -- en liten del av paraden

Verdens søteste hund - verdens søteste Ingrid
 
God stemning!

Paraden bestod av rundt 150 000 mennesker, og var delt inn i ulike seksjoner med forskjellige innslag av irsk musikk, dans, og annen kultur. Mange dyktige dansere, flinke musikere, og ubetalelig folkestemning. Fargene grønn og oransje preget selvsagt paraden, og ikke minst de omtrentlige 2 mill. menneskene som stod og så på. Humøret var på topp, og folk nøt virkelig solskinnet og de 21 gradene vi var heldige med å få. HERLIG DAG. Kunne ikke unngå å få en liten form for 17. mai-følelse; stemningen var utrolig lik som den man finner hjemme på 17. mai.

 
Lindis og Eli -- kule klær

 
Nice boxers.. -- Ingrid i rollen som evil leprechaun

 
Benedicte viser mitt grønne kunstverk, og musklene sine -- En seksjon av paraden


Stinemooor

Et par timer senere bestemte vi oss for å nyte finværet, og gikk oss en tur i Central Park. Vi startet ved 86th street, og vandret nedover mot Turtle Pond og Belvadere Castle, og kom etterhvert til Bethesda Fountain. Der spiste vi is, pølser og bare kosa oss masse i sola. Senere gikk vi til Strawberry Fields og John Lennon-minnesmerket, før vi tok subwayen hjem til Nolita igjen.


Flotte jenter på tur -- Benny og New York
Benny og meg på slottet

Amanda tar en velfortjent pause -- Benny og Ingrid på slottet

Attitude! -- Elimor;*

Benedictemor -- The Boat House

Søtt! -- Balansering på gang

Hahahahaha, jeg ler. (Brillene lå enda på benken da dette ble tatt)

Strawberry Fields forever

Ben&Ing @ the Dakota building

Imagine all the people living in peace

Vel hjemme fikk vi besøk av noen av Benedictes klassevenninner som bor i New Jersey, og vorsa litt. Veldig morsomt! Etterpå dro vi til en irsk pub i Macdougal street, hvor vi møtte på flere kjentfolk, og spilte kort med noen engelske gutter. Vi eide dem så jævlig. Det var en vellykket St. Patrick's Day, og samtidig fikk jeg bekreftet mine mistanker om at dagen er for mange "bare" en unnskyldning til å drikke og ha det gøy. Ikke at det er noe galt i de da! ;)


Irsk stemning på gang

Amanda tar av

Beer pong!!!!

Torsdag morgen var jeg og Ingrid dritflink og dro på skolen, selv etter under 2 timers søvn. Må innrømme jeg måtte ta meg en liten powernap på klasseromgulvet i pausen, men ellers var formen super:) Dette finværet gjør alle sååå mye gladere, det likar me!

Snakkes!

4 kommentarer

Ingrid

20.mar.2010 kl.05:28

Kjempe bra innlegg-verdens søteste Tina <3 Fikk nesten litt lyst å stjele det og late som det er mitt.. MOhahahahha.. I`m dr.evil

Tina K.J.

20.mar.2010 kl.06:41

Hahahaha! Tusen takk verdens beste Ingrid <3 er bare å stjele det for min del :D

Christian

21.mar.2010 kl.17:12

Fant bloggen din gjennom Sugarmountain. Loving it! :)

Tina K.J.

21.mar.2010 kl.17:17

Christian:Tusen takk for det ;D

Skriv en ny kommentar

Tina K.J.

Tina K.J.

19, Bodø

Jeg er en 18 år gammel jente fra Bodø. Interesserer meg for blant annet venner, film, foto & medier, reising, musikk og mye annet. Drar til New York i februar for å studere journalistikk og medier ved Gateway College. Videre planlegger jeg å studere markedsføring i 3 år i samme by. Her kan du oppdateres om livet mitt i storbyen.

Kategorier

Arkiv

hits