Joye 'Moses' Harper

  • 18.apr.2010 // 07:57

Heisann! Endelig er jeg ferdig med siste mappeinnlevering før eksamen (som er om litt over en uke, ææh!). Oppgaven var å skrive en reportasje med temaet uniform. Heldigvis var det et åpent tema, som kan relateres til mye ulikt, så det ble mye variasjon hos oss 50 elevene - noe jeg syns er utrolig bra. Jeg valgte å skrive om hvordan Michael Jackson lever videre i denne fantastiske byen, spesielt i forhold til alle imitatorene, showene, motene og kunsten som omhandler verdensikonet.


Jeg fikk avtalt et møte med Joye 'Moses' Harper, en utrolig dyktig danser som også imiterer Michael Jackson, og har vunnet Amateur Night på verdenskjente Apollo Theater tidligere. Hun har også opptredt på Madison Square Garden, spilt selveste MJ i Halloweenparaden i 2009, og mye mer. Harlem-jenta er som sagt anerkjent i musikkmiljøet her i NY, og STOOOR fan av Michael Jackson såklart.Jeg og Ingrid (trenger moralsk støtte vet dere!) møtte henne på studioet Dance New Amsterdam, som ligger like ved City Hall, fredag kveld. Vi fikk overvære en danseøkt med henne, hvor hun trente på sin neste forestilling. Moses var en utrolig interessant person, og var meget lett å prate med. Under treninga fortalte hun om store deler av livet sitt, som inkluderer en meget tøff oppvekst i Harlem, danseerfaringer og hennes meninger om MJ. Fantastisk dyktig til å danse var hun også, og øvde seg på mange av Michael's signaturbevegelser - tilsynelatende uten problemer. Da hun tok på seg hatten og begynte å danse var det som om hun plutselig var en helt annen person. De anstrengte ansiktsuttrykkene, dansebevegelsene og ikke minst lydene hun lagde var identiske med Michael sine. Både jeg og Ingrid ble mer eller mindre målløse. Og det skal endel til.
 

Etter treningsøkta satt vi lenge i utenfor og pratet med Moses. Her.re.gud. Et mer utrolig menneske har jeg sjelden møtt. Vanskelig å forklare hvordan, men alle kunnskapene hennes og livssynet var bare ubeskrivelig bra. Ingrid og jeg ble bare sittende og høre på alt hun hadde å si i over en time, såvidt uten å åpne kjeften, og vi kjedet oss ikke et sekund. Engasjementet hennes var slående, og man merket lett hvor mye hun elsker musikk - spesielt Michael Jackson, The Beatles og Bob Marley. Og neida, hun er ikke bare MJ-imitator. Hun kan også synge, har en bachelorgrad innen dans, er koreograf, har skrevet to bøker og et filmmanusskript, og mye mye mer. Er det mulig? Skulle vært flere som Moses Harper i verden.
Snakkes! (Og ja, bildene skal faktisk være slik)

5 kommentarer

Ane

18.apr.2010 kl.10:12

Nå gjorde du meg nyskjerrig! Kan du kanskje poste oppgaven din? Skjønner det kan være en smule flaut, men bare si at leserne dine ønsket det? :) Lyst å lære mer om hun!

Tina

18.apr.2010 kl.18:25

Hei Ane :) Jeg ble egentlig ikke noe særlig fornøyd med oppgaven min, fikk for dårlig tid til åskrive den etter jeg hadde intervjua henne skjønner du.. Men etter jeg har fått tilbakemelding og skrevet andreutkastet kan jeg sende den på mail til deg eller noe, om du ønsker :)

Ingrid

18.apr.2010 kl.22:07

Flott innlegg

mamma

19.apr.2010 kl.16:24

Heia Tina!

Sett paa hotell i Brussel hvor jeg ennaa er strandet grunnet asken.

Drar hjem med tog imaarra,Koeln,Hamburg,Kiel,Overnatting i Kiel,Kielferga til Oslo,

tog til Bodo,heime fredag kveld!!!!

Totalt kaos her har skifta hotell tre ganger,masse folk som ikke kommer seg hjem.

Har vaert her i 10 daga nu,litt lei.

Ellers alt ok.

Kos dere vider,Gid,

mamma

Tina

19.apr.2010 kl.22:29

Uff,stakkars dæ da;s Da bli det jo en laaang tur hjem, men du får ha god tur, kjøp dæ noen bøker :)) Gla i dæ og :))

Skriv en ny kommentar

Tina K.J.

Tina K.J.

19, Bodø

Jeg er en 18 år gammel jente fra Bodø. Interesserer meg for blant annet venner, film, foto & medier, reising, musikk og mye annet. Drar til New York i februar for å studere journalistikk og medier ved Gateway College. Videre planlegger jeg å studere markedsføring i 3 år i samme by. Her kan du oppdateres om livet mitt i storbyen.

Kategorier

Arkiv

hits